Trin 1 – Hvalpetræning/hvalpesocialisering

aIMG_4448Målgruppe: Hvalpe mellem 8 uger og 5 måneder
Kursus: 8 x 60 minutters praktisk træning, 3 timers teoriaften om indlæringsteorier, klikkertræning og tips til en god start med hvalpen samt lektiemails efter hver træning inkl. træningsvideoer.
Pris: Kr. 1.200,- inkl. moms – 5-7 kursister på holdet
(1.320,- fra 1. januar 2016)
Tilmelding (her kan du se aktuelle hold med træningsdatoer)

Har du en hvalp mellem 8 uger og 5 måneder, er hvalpeholdet lige noget for dig og din hund. Det er helt tidligt i hvalpens liv, at den er mest modtagelig for læring og nye indtryk – den såkaldte socialiseringsperiode.

Det gamle råd om at vente med hvalpetræning, til hvalpen er færdigvaccineret i 16-ugers alderen, høres heldigvis ikke så ofte mere. De fleste dyrlæger i dag anbefaler hvalpeejere at starte træning allerede ved 8-ugers alderen efter første vaccination, netop fordi hvalpen er meget modtagelig på dette tidspunkt, og fordi de andre hvalpe, der møder op til hvalpetræning, også har sundhedsbogen og første vaccination i orden.

Man ved nu, at hvalpens socialiseringsperiode faktisk er overstået allerede ved 12-ugers alderen, så det er bare med at få startet på hvalpehold, så snart hvalpen har fået sin første vaccination.

aIMG_2063På hvalpeholdet vil der under hensyntagen til hvalpens alder og formåen blive fokuseret på:

 • kontakt
 • leg
 • initiativ
 • krops-, selv- og belønningskontrol

Helt konkret vil der bl.a. blive talt om og trænet:

 • indkald
 • gå pænt i snor
 • møde med andre
 • sit og dæk
 • blive siddende
 • selvkontrol – fx tag godbidden pænt, ”lad-være-med-at-springe-op-efter-legetøjet”
 • ”din mad” – ”min mad”
 • håndtering (bl.a. røre ved poter, ører og mund)
 • ro
 • aktivering generelt

Ud over de konkrete øvelser vil hvalpene få tid til at holde frikvarter og lege i små grupper, der tager hensyn til alder og størrelse.

Mail med lektie til næste træning
Da det er min erfaring, at det kan være svært at huske detaljerne, når man kommer hjem fra træning, vil hver træningslektion blive efterfulgt af en udførlig lektiemail med beskrivelse af de øvelser, der skal trænes hjemme til næste gang. Der vil være træningsvideoer til flere af øvelserne. Det er meget forskelligt, hvor meget den enkelte kursist får trænet fra uge til uge, men det vil klart øge jeres udbytte af kurset, hvis I får trænet hjemme. 10 minutter hver dag gør underværker!

Teoriaften
Der vil blive undervist i at bruge klikker i træningen. Principperne bag klikkertræning kommer jeg nærmere ind på i løbet af en 3-timers teoriaften, som er obligatorisk for alle hvalpehold, og som er en forudsætning for, at I får det optimale ud af undervisningen. Her vil I endvidere blive undervist i indlæringsteorier, så I får en god forståelse for, hvordan hunde lærer, og hvorfor det er så vigtigt at træne efter positive metoder. Vi vil også tale om hvalpesocialisering, og I vil få tips til at få hvalpen til at indgå i familien på en god måde i det daglige f.eks. ikke springe op og generelt være rolig, når I eller gæster kommer ind ad døren. Vi vil også tale om renlighed, alene-hjemme-træning, sovevaner mv. Hvis der er tid, vil jeg vise et par øvelser med mine egne hunde. Teoriaftenerne er meget populære, og som regel går kursisterne fra aftenen med blod på tanden og med en god fornemmelse af, hvad de skal i gang med. Det er rart at få mødt de andre på holdet, og har man en hund, der kræver særlige hensyn eller har særlige behov, er det også noget, vi taler om i løbet af aftenen.

Det er helt tidligt i hvalpens liv, at den er mest modtagelig for læring og nye indtryk – den såkaldte socialiseringsperiode.

kamphund