Om mig

aAino-Pedersen1Jeg hedder Aino Pedersen, bor i Jonstrup i Værløse og har hele mit liv interesseret mig for hunde.

Jeg tilbyder hundetræning og adfærdsrådgivning efter de nyeste og mest anerkendte træningsmetoder. Mit mål med træningen er at skabe et godt og positivt samarbejde mellem hund og ejer og motivere begge parter til fortsat udvikling.

Min baggrund
Jeg er vokset op med labrador, som jeg trænede for sjov og bl.a. stillede til retrieverklubbens brugsprøve. Endvidere gik jeg lidt på udstillinger. I 2009 fik jeg min første hund i mit voksne liv – en dejlig FT springer spaniel, Penny. Herefter er det gået stærkt med interessen for – og viden om – hundetræning. Jeg bruger Penny på jagt om efteråret, hvor vi går som drivere på større godsjagter. I det daglige bruger vi dog primært tiden på ”almindelig” lydighedstræning. I starten trænede jeg med henblik på deltagelse i DKK’s lydigheds- og rallyprøver. Efter jeg har startet træningspladsen op, er det så som så, hvad jeg selv når at få trænet. Men schweissspor og nosework er det, vi bruger mest krudt på pt. I 2014 fik Penny sit første kuld hvalpe – 6 vidunderlige, små springere. Jeg har beholdt en hanhund, Nemo, fra dette kuld. I april 2015 fik Penny sit andet og sidste kuld hvalpe – denne gang 5 små vidundere. Jeg har beholdt en lille tæve, Saga, fra dette kuld.

Som de fleste andre på min alder er jeg vokset op med læren om, at hunden skulle vide, hvem der bestemte, og makkede den ikke ret, fik den et ryk i kvælerhalsbåndet eller en rusketur i kindpelsen. Jeg startede desværre selv i den boldgade med min første, lille springer spaniel. Det gjorde aDSCN1547ondt i sjælen, når de små, ivrige spaniels blev irettesat, og jeg tænkte, at der da måtte være andre metoder at samarbejde med hunden på.

Hund & Trænings hundeinstruktøruddannelse
I januar 2012 påbegyndte jeg den 18 måneder (30 kursusdage) lange hundeinstruktøruddannelse gennem firmaet Hund & Træning, som jeg afsluttede i juni 2013. Det blev til et markant vendepunkt for mig og min holdning til træningsmetoder. Fra da af har jeg trænet 100 % via positiv indlæring og klikkermetoden.

Hund & Trænings rallyinstruktøruddannelse
I oktober 2013 afsluttede jeg en 10 måneders rallyinstruktøruddannelse gennem Hund & Træning. Rallylydighed er en sjov og aktiv sport, som appellerer til rigtig mange hunde og deres ejere.

Hund & Trænings adfærdsrådgiveruddannelse
I december 2016 afsluttede jeg en 2-årig adfærdsrådgiveruddannelse gennem Hund & Træning. Jeg nyder at fordybe mig i dette spændende område og at kunne hjælpe hundeejere, hvis hunde har adfærdsproblemer. Jeg bruger selvfølgelig også min viden om adfærd i den daglige træning. 

Nose Work instruktøruddannelse v/Ron Gaunt
I maj 2016 gennemførte jeg en 37 timers Nose Work instruktøruddannelse ved Ron Gaunt, som er medstifter af  K9 Nose Work i USA. Nose Work er en ny sport i Danmark, og DKK har i foråret 2016 nedsat et udvalg, som skal udfærdige rammerne for sporten (læs mere om DKK nose work reglement). Nose Work er en herlig måde at få hunden til at bruge sin næse på. Der arbejdes et langt stykke hen ad vejen med hundens naturlige drifter, og hunden motiveres til at arbejde meget selvstændigt (læs mere om nose work hos Du og din HUND).

Konvertering til klikkertræning og positiv indlæring
Det har været en fantastisk rejse for både min hund og mig selv – denne ”konvertering”. Jeg havde aldrig haft en klikker i hånden, da jeg startede uddannelsen, og min hund havde naturligvis ikke den ringeste fornemmelse af, hvad det ville sige at byde ind med frivillig og kreativ adfærd, som er nogle af kernepunkterne i klikkertræning.

Det har været utroligt berigende at opleve min lidt tilbageholdende og afventende hund langsomt folde sig ud som en makker, der kontant forsøger at ”knække koden” i sine bestræbelser på at forstå og gætte, hvad jeg vil have hende til – og hele tiden med den mest fantastiske øjenkontakt. Siden er de to “små” jo kommet til, og det har været sjovt at starte dem op med klikkertræning allerede fra 6-ugers alderen.

Fra venstre: Nemo, Saga og Penny