Glemt detaljer?

Spor

Sporkursus for familiehunden eller schweissspor (vildtspor)

5-6 kursister på holdet

Målgruppe: Hunde, der ikke tidligere har gået spor, og hvor ejeren ønsker en introduktion til spor  - alle hunde kan deltage uanset race og alder

Sporkursus for famiiehunden
: 4 timers sammenhængende kursus

Schweissspor (vildtspor)3 x 2 timers træning med indlagt teori samt adgang til en lukket facebook-gruppe

Antal kursister5-6

Pris "
Sporkursus for famiiehunden"780,- inkl. moms
Pris "Schweissspor": 1.100,- inkl. moms og 3 klove

Sportræning - en herlig måde at aktivere hunden på

Lugtesansen er den vigtigste sans for hunden - uden lugtesans ville den dø af sult i naturen. Hunden har ca. 220 millioner lugteceller, hvor mennesket har ca. 5 millioner. De langsnuede racer har flere lugteceller end de kortsnudede. Hundens næsebor fungerer som sensorer og kan lokalisere, hvor dufte kommer fra. Når hunden søger, bevæger næseborene sig uafhængigt af hinanden. Disse vibrationer øger luftgennemstrømningen, og hunden får således flere og kraftigere duftindtryk. Hunden laver små indsnusninger under søgearbejdet – ca. 5 små snif pr. sekund, hvor den optager fært, som bliver sendt til lugtcentret og bearbejdet (og måske genkendt) i hjernen.

På sporhold skal hunden kunne ligge i bilen under teori og sporlægning.

Sporkursus for familiehunden
Instruktør: Aino Pedersen

Sporarbejde er en sjov aktivitet for både hund og ejer. Dette kursus henvender sig til den helt almindelige familiehund uden tidligere sporerfaring, hvor ejeren ønsker at lære lidt grundlæggende om spor, så man rent praktisk kan gå hjem og træne selv med mental stimulering og aktivering for øje. Kurset vil være praktisk orienteret med en smule teori undervejs. 

Vi vil lægge forskellige spor med godbidder (fx små pølsestykker), og vi vil lægge såkaldte slæbespor. Vi vil også lade hunden søge på det, der hedder dynefært.

Der vil ikke blive arbejdet med schweiss (blod).

Kurset foregår som et 4 timers kursus.
Schweissspor for begyndere
Instruktør: Mia Rasmussen

"Schweiss” er det tyske ord for vildtblod. Uanset om vi kalder det for vildtspor eller schweissspor, så lærer vi hunden at følge et spor lagt med klov og/eller blod fra klovbærende vildt, altså en af hjortearterne.

På grundmodulet starter vi med at gå spor på asfalt, og hvis hundene er klar til det, vil vi gå på græs den sidste gang. Dette gør vi for at få den bedst mulige indlæring hos både hund og fører, og når grundtræningen er på plads hos begge, vil det gøre overgangen til at gå spor i skoven langt nemmere.

På grundmodulet bruger vi ikke blod, men udelukkende klov og “klovvand”. “Klovvand” er det vand, som kloven har ligget i blød i, og som vi bruger til udlægning af sporet sammen med kloven, som vi trækker i en snor. Begge dele er inkluderet i kursusgebyret og udleveres på kurset.

Kurset foregår som 3 x 2 timers kursus.

Nosework

Nosework er en anden form for næsearbejde.

Lidt billeder fra "Sporkursus for familiehunden"

Lad din hund lave det, den er allerbedst til - at bruge næsen

Sportræning kan ikke erstatte lydighedstræning, men er et supergodt supplement og en fantastisk aktivering for hunden. Oplev din hund blive træt på den fede måde :-)

TOP