Rally lydighed – begynder og øvede

Målgruppe: Hunde og ejere, der ikke tidligere har trænet rally lydighed (begynder) eller som har trænet rally før (begynder 2 eller øvede)
Kursus: 5 lektioner x 1,5 time Pris: Kr. 1.250,- inkl. moms  – 5-6 kursister på holdet
Tilmelding

Rally lydighed er blevet en meget populær hundesportsgren. Der stilles ikke så store krav til perfektion i øvelserne som i traditionel lydighed, og vælger man ligefrem at deltage i konkurrencer, vil dette i høj grad ligne den daglige træning, fordi man må rose og motivere hunden undervejs.

Rally foregår hovedsagelig i almindelig gang, og øvelserne ”dikteres” i form af forskellige skilte på banen – lidt ligesom i ridebanespringning – blot med ”skilteposter” i stedet for spring. Du kan læse mere om rally lydighed på DKKs hjemmeside. Rally er en supersjov måde at arbejde sammen med hunden på, og de fleste hunde synes, det er sjovt at blive udfordret ved de forskellige skilte.

På kurset vil der blive arbejdet med:

   • Kontakt
   • Et pænt følge
   • Indtage pladsposition
   • Indtage frontposition
   • Sit, dæk og stå – og skift mellem disse stillinger
   • Fastholde position
   • Håndtarget (evnen til at følge førerens hånd)
   • Twist
   • Bakke

Ud over disse kernekompetencer vil der hver gang blive arbejdet på forskellige skilte og ofte gået en lille bane, og det er målet, at alle kursister ved kursets afslutning vil kunne gennemføre en rally begynderbane. Om du har lyst til at deltage i konkurrencer, er naturligvis helt op til dig selv. Rally er sjovt i sig selv! På fortsætterholdet arbejder vi videre med skilte fra øvede-klassen.

Forudsætninger Deltagelse forudsætter, at hunden har en fornuftig grundtræning. Der skal være god kontakt mellem hund og fører, og hunden skal have et nogenlunde godt følge og kunne sidde i pladsposition. Det vil være en fordel, hvis hunden kan fastholde positionen – altså blive i sit og dæk, men dette vil i øvrigt indgå i kursusforløbet. Undervisningen vil tage udgangspunkt i den enkelte kursists niveau. Hvis du ikke tidligere har klikkertrænet din hund, kan det være, du skal overveje deltagelse på Basishold, inden du starter på rally. Ring, hvis du er i tvivl.

Træning hjemme
Det er meget forskelligt, hvor meget den enkelte kursist får trænet fra uge til uge, men det vil klart øge jeres udbytte af kurset, hvis I får trænet hjemme. 10 minutter hver eller hver anden dag gør underværker!

Forberedelse
I forbindelse med første træning på begynderhold vil vi tale om de generelle regler for rally og overordnet gennemgå planen for de 5 træningsgange. Planen for hele kurset vil blive sendt som en pdf-fil inden start, så I fra gang til gang kan læse på de skilte, der skal øves den efterfølgende gang.

Hvis du vil se, hvordan rallybaner kan se ud til konkurrencer, kan du se eksempler her.