Glemt detaljer?

Aino Pedersen

Hverdagslydighed, nosework, rally og jagttræning

AINO PEDERSEN - instruktør, adfærdsrådgiver og ejer af "du og din HUND"
Specialer: Hverdagslydighed for hvalpe og voksne hunde, nosework, rally og jagttræning

Jeg er vokset op med labrador, som jeg trænede for sjov og bl.a. stillede til retrieverklubbens brugsprøve som helt ung. Endvidere gik jeg lidt på udstillinger. I 2009 fik jeg min første hund i mit voksne liv – en dejlig FT springer spaniel, Penny, som har været min "læremester" og stadig er min soulmate, selvom hun er gået på "pension" og nyder livet sammen med min mor i Kalvehave ved skov og strand. Penny har fået to kuld hvalpe, og jeg har beholdt en hvalp fra begge kuld - banditten, charmøren og kælepotten Nemo og lille, følsomme og reserverede Saga.

Jeg har deltaget i flere af DKK's lydigheds- og rallyprøver, men de seneste år har der været størst fokus på nosework, som er den nyeste sport inden for hundeverdenen - en aktivitet, man kun kan elske! En sjælden gang imellem bliver der også til lidt tricks eller schweissspor. Om efteråret deltager jeg som driver med Nemo på større godsjagter.

Jeg elsker mit job og beskrives som passioneret og engageret i mit arbejde med hundene og deres ejere. Jeg tager udgangspunkt i den enkelte hund og ejers kompetencer. 

Læs mere om min praktiske og teoretiske baggrund længere nede på denne side. 

Hos Du og din HUND er alle velkomne - det forventes blot, at man har lyst til at arbejde efter 100 % positive metoder, og at man har ja-hatten på, når man møder op til træning. Tonen er afslappet og humoristisk. 

AINO PEDERSEN - UDDANNELSER OG KURSER
NU
Februar 2019

Lena Gunnarsson, Klickerförlaget

Efteruddannelse som jagtinstruktør - koncept "Apportering til hverdag og fest"

November 2018

Karolina Westlund foredrag

"Core Affect Space och Panksepp's 7 Core Emotions"

September 2018

Adam Hübinette kursus

Nose work kursus (2 dage)

September 2018

Fred Helfers kursus

Nose work foredrag (aften) og praktisk kursus (2 dage)

April 2018

Anette B. Nordby kursus

Nose work kursus (2 dage)

Marts 2018

Eva Bertilsson kursus

"Animals in Control" (frivillig håndtering) seminar (2 dage) og praktisk kursus (1 dag)

Februar 2018

Simon Prince kursus

Nose work foredrag (1 aften) og praktisk kursus (2 dage)

Marts 2018

Lotta Bauer kursus

Nose work kursus (2 dage)

Februar 2018

Hund & Træning kursus (Karen Frost og Karen Ulrich)

"Hundens pasning og pleje" (frivillig håndtering)

December 2016

Hund & Trænings adfærdsrådgiveruddannelse

Adfærdsrådgiveruddannelse gennem Hund & Træning (2 år)

Maj 2016

Nose Work instruktøruddannelse v/Ron Gaunt

Nose Work instruktøruddannelse ved Ron Gaunt, medstifter af  K9 Nose Work i USA (37 timer)

Oktober 2013

Hund & Trænings rallyinstruktøruddannelse

Rallyinstruktøruddannelse gennem Hund & Træning (10 måneder)

Juni 2013

Hund & Trænings hundeinstruktøruddannelse

Instruktøruddannelse gennem Hund & Træning (18 måneder/30 kursusdage)

STARTEN PÅ MIT PROFESSIONELLE HUNDELIV
Konvertering til klikkertræning og positiv indlæring

Det har været en fantastisk rejse for mig at tage uddannelserne som instruktør og adfærdsrådgiver. Der har åbnet sig en helt ny verden for mig efter "konvertering" til klikkertræning, hvor det at byde ind med frivillig og kreativ adfærd er nogle af de vigtigste kernepunkter.

Jeg oplevede min lidt tilbageholdende og afventende hund folde sig ud og blomstre. I løbet af kort tid blev hun en makker, der kontant forsøgte at ”knække koden” i sine bestræbelser på at forstå og gætte, hvad jeg ville have hende til – og hele tiden med den mest fantastiske øjenkontakt og næsten med et smil på læberne :-). 

Siden er de to “små” jo kommet til, og det har været sjovt at starte dem op med klikkertræning allerede fra 6-ugers alderen. Det præger vores samvær meget, at hundene i vores træningspas får lov til at "række hånden op" og prøve sig frem. Det motiverer dem og "tænder dem" - og de kan næsten ikke være i deres kroppe af ren glæde. Den yngste kan ligefrem sitre af glæde, når vi træner. 

Jeg håber, jeg med disse ord kan inspirere andre til at give sig i kast med klikkertræning. Jeg kan næsten garantere, at I bliver bidt af det!

Min erfaring i tal

0

hunde trænet

0

Gennemførte hold

0

Års undervisningserfaring

0

Kærlighed til hunde

TOP