Glemt detaljer?

Jagttræning

Flere niveauer

MålgruppeUnge og voksne hunde af jagtracer (stående, apporterende eller stødende), der har gennemgået mindst Trin 1 hos Du og din HUND eller tilsvarende andetsteds - eller har taget forberedende enetimer hos Du og din HUND. Der arbejdes med markørsignal (fx klikker).
Kursus: Afhænger af antal deltagere.

Antal kursister: Max. 6

PrisAfhænger af antal deltagere

Jagttræning - ikke kun for aktive jægere

Jagttræning er ikke kun for hunde, der bruges aktivt på jagt. Jagttræning af racer, der gennem årtier er avlet med henblik på jagt, finder stor motivation i denne form for træning, uanset om de skal med på jagt eller ej. Træningen er i sig selv spændende og udfordrende og kan være en god aktivitet hund og ejer imellem.

Vi arbejder primært med apportering, stopsignal, ro og selvkontrol. Der trænes ikke med levende vildt.

Der anvendes naturligvis kun positive metoder i træningen, og der vil blive arbejdet med markørsignal (fx klikker). Derfor er det en fordel, hvis man har arbejdet med klikker og trinvis indlæring inden holdstart. Hunden skal kunne opholde sig i bilen, da den ikke vil være på hele tiden.

Apportering

De fleste har størst fokus på apportering, som er en af de sværste discipliner inden for jagtræning. Vi arbejder med baglænskædning, hvor det første mål er at lære hunden at holde fast om en genstand - mens den er i ro. Jeg opfordrer til ikke at kaste noget som helst i træningsperioden - før jeg vurderer, at hunden er klar til dette. Som kursist skal man have lyst til at følge denne anbefaling. Der arbejdes typisk med en plastapport eller måske yndlingsbamsen. Dummier og vildt bruges sjældent i grundforløbet. Når hunden har lært at holde fast, arbejdes der videre med de øvrige momenter: Aflevering, optag, tilbageløb og udløb. Der arbejdes målrettet på intensitet, fart og glæde i apporteringen.

Stopsignal

Til indlæring af stopfløjt (eller andet stopsignal) bruges der blandt andet et såkaldt placeboard i startindlæringen, men leg er en anden vigtig komponent i denne disciplin. Vi ønsker at lære hunden at standse hurtigt op, sætte sig og orientere sig mod føreren på signal - uanset hvor den befinder sig i forhold til føreren og altså også på lang afstand. Formålet er at bygge værdi i stopsignalet, så hunden sætter sig på stedet, selvom der er noget ekstremt interessant i dens omgivelser. Stopfløjtet bruges ved praktisk jagt, når hunden får en fugl på vingerne eller i forbindelse med dirigering. At kunne sætte sig på stopsignal er en uhyre anvendelig kompetence i dagligdagen – også uden for jagtsæsonen.

Ro

Ro er essentiel under praktisk jagt. Hunden skal lære ikke at være "på" hele tiden. Mange lægger vægt på alt det, hunden skal kunne, men det er lige så vigtigt, at hunden kan affinde sig med ikke at lave noget - der vil være masser af perioder under jagt, hvor hunden skal vente og forholde sig i ro. At kunne forholde sig i ro, mens der sker en masse omkring hunden, er en vigtig kompetence - også uden for jagtsæsonen.

Impulskontrol

Ro er én ting - selvkontrol er noget andet. Med selvkontrol forstås evnen til at kunne styre sine impulser - til ikke at fare frem mod alt, hvad der bevæger sig eller er spiseligt. Det er forståelsen af, at alt det gode kommer til den, som venter. Vi vil forsøge at motivere hunden til selv at regne ud, hvilken adfærd der giver adgang til belønningen - at der skal ydes, før der kan nydes, at der er et princip, der hedder "noget-for-noget".

Mail med lektie til næste træning

Da det er min erfaring, at det kan være svært at huske detaljerne, når man kommer hjem fra træning, vil hver træningslektion blive efterfulgt af en udførlig lektiemail med beskrivelse af de øvelser, der skal trænes hjemme til næste gang. Der vil være træningsvideoer til flere af øvelserne. Det er meget forskelligt, hvor meget den enkelte kursist får trænet fra uge til uge, men det vil klart øge jeres udbytte af kurset, hvis I får trænet hjemme. 10 minutter hver dag gør underværker!

Jagttræning - fordi det er sjovt!

At arbejde med det ens hund er lavet til, giver stor glæde og motivation i træningen - uanset om man har planer om praktisk jagt eller ej. Det er ikke usædvanligt, at jagttræning starter interessen for jagt. Man kan for øvrigt sagtens gå på jagt som hundefører uden at have jagttegn.

TOP