Glemt detaljer?

Lømmelhold

Basishold - fundament for Trin 2

Målgruppe: Hunde ældre end 5 måneder, der ikke tidligere har været klikkertrænet.

Kursus: 6
 x 60 minutters praktisk træning med on-line teori om indlæring og klikkertræning forud for holdet samt udførlige lektiemails efter hver træning inkl. træningsvideoer.

Antal kursister
: 4


Pris
:
Kr. 2.200,- inkl. moms

Træning af den unge eller voksne hund

Har du en hund, der er ældre end 5 måneder, og har I aldrig prøvet at klikkertræne før, er dette måske holdet for dig og din hund. Selvom I måske har fulgt et hvalpeforløb et andet sted, anbefaler jeg stadig trin 1, hvis I ikke har arbejdet struktureret med klikkertræning før.

I træningsforløbet vil vi først fokusere på at lære hunden, at klikket er et signal for ønsket adfærd, og at der dermed følger en godbid. Vi vil motivere den til at byde ind med forskellig adfærd, når vi træner – få den til at vise initiativ. Vi vil træne en hel del kontakt og lægge ret meget energi i at opbygge en god relation mellem hund og fører, som er helt grundlæggende for den videre træning og især essentielt for et godt indkald. Der vil ikke være frikvarter på dette hold.

Første træningsgang vil være præget af en del teori, hvor noget af den praktiske træning vil gå ud på at få hundene til at ligge roligt på et tæppe, mens I lytter. Jeg vil her gennemgå principperne bag klikkertræning og indlæringsteorien.

På lømmelholdene vil der være stor fokus på og meget tid til den enkelte hund, hvorfor der kun er fire hunde på holdet. Forløbet er ret intensivt, og der vil være forholdsvis mange øvelser pr. gang. Der trænes 6 x 60 min. Der må påregnes en del hjemmetræning fra gang til gang.

Linda & Johnny (rottweiler Rango)23. januar 2016
I morgen er det præcis 2 år siden, at du kom herud til os og gav Rango en enetime (eller rettere 3 1/2 time) før vores første træning på lømmelholdet ❤️❤️❤️. Og vi har ALDRIG fortrudt, at vi valgte dig som træner. Tak for 2 fantastiske år. Vi vender frygteligt tilbage ❤️. Tak fordi du er dig – sød og forstående og en fantastisk træner!!!

Kontakt

Kontakt (øjenkontakt) er helt essentielt i træningen og er klikkertræningens grundsten. En hund, der ikke gider tage kontakt til sin fører, kan ikke modtage læring. Men har den først lært, at det kan betale sig at tage kontakt, har vi skabt en godt fundament for samarbejde og indlæring.

Leg

Leg er en god måde at belønne hunden på i træningen. Det giver motivation og intensitet i øvelsen og styrker samarbejdet mellem hund og fører. På lømmelholdet bygger vi værdi i legen og lærer hunden, at det er føreren, der starter og slutter legen.

Initiativ

Det at vise initiativ i træningen - at turde "række hånden op i timen" og tilbyde forskellige former for adfærd - er med til at give hunden mere tro på sig selv. Det er meget mere motiverende for hunden at få lov til selv at prøve sig frem og lære af sine erfaringer fremfor at blive "ført rundt i manegen".

Selvkontrol

Unge og utrænede hunde er ofte meget impulsstyrede i deres adfærd. Der arbejdes med noget-for-noget-princippet, dvs. vi lærer hunden, at hvis den på eget initiativ styrer sig - altså udviser selv- og impulskontrol, får den adgang til det, den gerne vil have med et "ja-signal".

Helt konkret vil der bl.a. blive talt om og trænet:

  • indkald
  • gå pænt i snor
  • møde med andre hunde i line - hilse/ikke-hilse
  • blive i sit og dæk
  • selvkontrol - fx tag godbidden pænt, ”lad-være-med-at-springe-op-efter-legetøjet” (noget-for-noget-princippet)
  • ro
  • aktivering generelt

Mail med lektie til næste træning

Der er meget information og mange instruktioner i forbindelse med den praktiske træning. Da det er min erfaring, at det kan være svært at huske detaljerne, når man kommer hjem fra træning, vil hver træningslektion blive efterfulgt af en udførlig lektiemail med beskrivelse af de øvelser, der blev gennemgået, og som skal trænes hjemme til næste gang. Der vil være træningsvideoer til flere af øvelserne. Det er meget forskelligt, hvor meget den enkelte kursist får trænet fra uge til uge, men det vil klart øge jeres udbytte af kurset, hvis I får trænet hjemme. 10 minutter hver dag gør underværker!

Pernille (Jack Russel terrier Rusty)
Kom på lømmelhold med min lille forvirrede og urolige Jack Russell terrier, der trods stor indsats, synes jeg selv, var meget mere interesseret i andre hunde end i mig. Allerede efter 2 træningstimer havde jeg fin kontakt med Rusty, og han kunne forholde sig roligt på træningspladsen. Nu, efter endt kursus og ihærdig træning hjemme, kan jeg gå med ham løs i hundeskovene og han kommer, når jeg kalder. Det var mit store ønske, men jeg troede faktisk ikke, jeg ville nå det. Tak Aino, for at hjælpe mig til at komme der til.

Er din hund blevet en stor mundfuld?

Når unghunden bliver 7-10 måneder gammel, oplever mange, at den ellers så nemme hund pludselig bliver en uoverkommelig opgave. Hormonerne raser, den springer frem i linen og vil hilse på alt og alle, den er vild, når der kommer gæster, og indkaldet virker ikke... På lømmelholdet arbejder vi benhårdt på at gøre ejeren til det bedste i verden - én hunden kan regne med og stole på. Det er i lige så høj grad ejerens som hundens adfærd, vi arbejder med - I skal sammen i mål :-)

TOP