Glemt detaljer?

Temahold

fx indkaldshold 

5-6 kursister på holdet

Hvad er et godt indkald?

Alle ønsker en hund, der kommer, når der bliver kaldt. Men mange oplever igen og igen, at indkaldet ikke virker, som det skal. Ganske mange fortæller, at deres hunde kommer fint på indkaldet, når der ikke er forstyrrelser, men når bedstevennen Fido er inden for synsvidde, tager hunden benene på nakken, propper i ørerne og lader ejeren stå magtesløs tilbage. Men man er kun magtesløs, hvis man ikke kan gøre noget ved tilstanden, og der KAN gøres noget! Indkaldstræning virker rent faktisk :-)

Jeg ser ofte kurser med overskriften "Vil du have en hund, der kommer, når der bliver kaldt - HVER gang?". Denne model ville jeg gerne kunne tilbyde, men jeg vil hellere være realistisk og sige, at jeg kan klæde dig og din hund på til at få et indkald, der er væsentligt bedre end det, I har i dag. Har hunden mange og gode erfaringer med at løbe i modsat retning, når der bliver kaldt, er det selvsagt ikke noget, vi kan ændre hen over natten. Men med de rette værktøjer og den rette indstilling kan du komme rigtigt langt og over tid få et indkald, du bliver glad for. Et godt indkald giver glæde og stor frihed for både hund og ejer. Et godt indkald giver nemlig bedre mulighed for at slippe hunden, og en hund, der får lov at gå løs hver dag, er en gladere og mere velstimuleret hund end den, der aldrig får lov at gå løs.

På indkaldskurset vil vi arbejde med at få hunden til at erfare, at du er den allerbedste i verden, at du til enhver tid er at foretrække - uanset hvad der er af fristelser i nærområdet. Det er lige så meget hunden som føreren, der skal trænes. Hvis hunden skal overbevises om, at du som fører er den bedste i verden, skal du højst sandsynligt ændre på nogle af dine indgroede vaner ;-)

Der vil blive talt om og arbejdet med kontakt, leg, selvkontrol, motivation, belønning og "gode vaner". Kurset vil veksle mellem teori og praktisk træning med hovedvægten på den praktiske træning. Under teori kan din hund sidde med dig på et tæppe, hvis det er godt vejr - alternativt kan den sidde i bilen. Der vil typisk være 2-3 uger mellem træningssessionerne. For at få det fulde udbytte af kurset anbefales det, at der trænes flittigt hjemme, og at hele familien involveres. Man må gerne deltage med flere familiemedlemmer på kurset, men det skal være den samme person, der træner med hunden på selve kurset.

Indkaldskurser udbydes ikke så ofte, men vil typisk forløbe som et 2 x 3 timers kursus til kr. 1.150,- inkl. moms.

Kontakt

Hunden skal lære, at det kan betale sig at tage kontakt med føreren, og at det er hos føreren, at alt det sjove sker - og føreren skal lære at være sjov! Det er for nogle en smule grænseoverskridende, men vi giver den max gas sammen :-)

Leg

Leg skal indgå som belønning - det kræver, at hund og fører ved, hvordan leg bruges som belønning. Føreren skal lære at tænke lidt kreativt og være uforudsigelig i sin måde at belønne på - hunde kan også godt lide gode overraskelser!

Er du en festabe eller en partykiller?

Hunden må aldrig tvivle på, at det kan betale sig, at vælge føreren frem for sine omgivelser. Et indkald betyder "kom og ha' en fest" og ikke "nu stopper alt det sjove".

Impulskontrol

Træning af impulskontrol giver større chance for, at hunden kan "styre" sig, når den bliver fristet af sine omgivelser. Vi træner noget-for-noget - at en smule selvkontrol rent faktisk kan give adgang til en masse godt.

Lukket Facebook-gruppe

De to træningsgange vil blive fulgt op af en beskrivelse af øvelserne i en lukket Facebook-gruppe. Der vil være videoer til flere af øvelserne. Der vil være mulighed for at lægge egne træningsvideoer op, og der vil kunne stilles spørgsmål i gruppen mellem de to træningsgange.

Indkald - tænk i nye baner

Husk at det ikke drejer sig om at "fange" hunden, når du kalder på den. For hvem gider blive "fanget"? Lad desuden være med at gå og "bræge" efter hunden - kald kun på den, når det er strengt nødvendigt. Resten af tiden bør hunden holde øje med, hvor du er og ikke omvendt.

TOP