Trin 1 – Unge og voksne hunde – “Lømmelhold”

aIMG_4638Målgruppe: Hunde ældre end 5 måneder, der ikke tidligere har været klikkertrænet.
Kursus: 8 x 60 minutters praktisk træning (4 x 120 min. som weekendhold – 5 x 95 min. som formiddagshold) med indlagt teori samt udførlig lektiemail efter hver træning inkl. træningsvideoer.
Pris: Kr. 1.350,- inkl. moms – 5-6 kursister på holdet
Tilmelding (her kan du se aktuelle hold med træningsdatoer)

Har du en hund, der er ældre end 5 måneder, og har I aldrig prøvet at klikkertræne før, er dette måske holdet for dig og din hund. Selvom I måske har fulgt et hvalpeforløb et andet sted, anbefaler jeg stadig trin 1, hvis I ikke har arbejdet struktureret med klikkertræning før.

I træningsforløbet vil vi først fokusere på at lære hundene, at klikket er et signal for ønsket adfærd, og at der dermed følger en godbid. Vi vil motivere dem til at byde ind med forskellig adfærd, når vi træner – få dem til at vise initiativ. Vi vil træne en hel del kontakt og lægge ret meget energi i at opbygge en god relation mellem hund og fører, som er helt grundlæggende for den videre træning. Der vil ikke være frikvarter på dette hold.

Ud over kontakttræning vil der blive fokuseret på:

  • leg
  • initiativ
  • selv- og belønningskontrol

aIMG_4903Disse nøglekompetencer danner basis for en lang række øvelser.

Helt konkret vil der  blive trænet

  • indkald
  • gå pænt i snor
  • møde med andre hunde i line – hilse/ikke-hilse
  • blive i sit og dæk
  • selvkontrol – fx tag godbidden pænt, ”lad-være-med-at-springe-op-efter-legetøjet” (noget-for-noget-princippet)
  • ro
  • aktivering generelt

Teori
Der vil blive undervist i at bruge klikker i træningen. Første træningsgang vil være præget af en del teori, hvor noget af den praktiske træning vil gå ud på at få hundene til at ligge roligt på et tæppe, mens I lytter. Jeg vil her gennemgå principperne bag klikkertræning og indlæringsprincipperne.

Mail med lektie til næste træning
Da det er min erfaring, at det kan være svært at huske detaljerne, når man kommer hjem fra træning, vil hver træningslektion blive efterfulgt af en lektiemail med beskrivelse af de øvelser, der skal trænes hjemme til næste gang. Det er meget forskelligt, hvor meget den enkelte kursist får trænet fra uge til uge, men det vil klart øge jeres udbytte af kurset, hvis I får trænet hjemme. 10 minutter hver eller hver anden dag gør underværker!

 

__________________________________________________________

Kom på lømmelhold med min lille forvirrede og urolige Jack Russell terrier, der trods stor indsats, synes jeg selv, var meget mere interesseret i andre hunde end i mig. Allerede efter 2 træningstimer havde jeg fin kontakt med Rusty, og han kunne forholde sig roligt på træningspladsen. Nu, efter endt kursus og ihærdig træning hjemme, kan jeg gå med ham løs i hundeskovene og han kommer, når jeg kalder. Det var mit store ønske, men jeg troede faktisk ikke, jeg ville nå det. Tak Aino, for at hjælpe mig til at komme der til.

Pernille (Jack Russel terrier Rusty), 19. marts 2017

__________________________________________________________

I morgen er det præcis 2 år siden, at du kom herud til os og gav Rango en enetime (eller rettere 3 1/2 time) før vores første træning på lømmelholdet  ❤️❤️❤️. Og vi har ALDRIG fortrudt, at vi valgte dig som træner. Tak for 2 fantastiske år. Vi vender frygteligt tilbage ❤️. Tak fordi du er dig – sød og forstående og en fantastisk træner!!!

Linda & Johnny (rottweiler Rango), 23. januar 2016

__________________________________________________________